Fibrelite FL600

Капаци за шахти Fibrelite

Първият композитен капак за шахта е изобретен през 1938 г., но едва през 1980 г. технологията прави голям скок напред. Тогава Mike Jennings и Trevor Pardoe създават компания, която е посветена на разработването на композитни капаци за достъп, изработени от подсилен стъклопласт (GRP) за покриване на подземни резервоари (UST) за съхранение на горива в обекти за продажба на дребно.

Днес, Fibrelite Composites Ltd., вече придобита от Dover Corporation през 2013 г. и интегрирана в портфолиото от продукти на OPW, продължава да усъвършенства тази иновативна технология чрез създаването на капаци на ревизионни шахти, които са по-леки, по-здрави и по-издръжливи, които същевременно предлагат истинска водонепропусклива защита. За да подкрепи твърдението, че капаците на шахтите са водонепроницаеми, Fibrelite използва собствена система (VAC) за вакуум тестване, която позволява фабрично тестване, и тестване на място, за да се гарантира херметично уплътнение.

Fibrelite FL76
Fibrelite FL90

Капаците за шахти Fibrelite – истинско водонепроницаемо решение за вашия обект

Правенето на капаците за шахти по-леки и по-лесни за манипулиране е движещата сила за Fibrelite откакто Jennings и Pardoe забелязват, че операторите на бензиностанции се борят да премахнат тежките и ергономично неудобни метални капаци за достъп до подземните резервоари. Днес всички продукти за шахти Fibrelite са проектирани да намалят опасностите при отваряне и всички други рискове на обекта, като помагат за предотвратяване на заклещване на пръсти или наранявания на гърба.

По-конкретно, композитните капаци за шахти Fibrelite са лесни за отваряне и не се затварят с болтове, което ги прави идеални за използване във всички приложения на бензиностанции, вариращи от общ достъп до резервоар, точки за разтоварване за единично или многопортово пълнене, ревизионни шахти за комуникационни или захранващи кабели, шахти на кладенци.

Капаците за шахти Fibrelite се предлагат в широка гама от цветове и размери, включително кръгли, квадратни и правоъгълни.

Всички видове шахти Fibrelite предлагат:

  • Повърхност против хлъзгане за всички атмосферни условия, отговаряща на противоплъзгащите свойства на висококачествена пътна настилка
  • Антикорозионна конструкция
  • Монолитна структура, която елиминира разслояването
  • Ергономична възможност за отваряне от един човек чрез повдигащата се дръжка(ключ) Fibrelite.
  • Тежкотоварните версии се предлагат за използване на места за зареждане с гориво обслужващи големи количества камиони, автобуси и промишлен трафик.
изграждане шахти
Fibrelite шахта

Други продукти в портфолиото на Fibrelite включват:

  • Шахти за резервоари
  • Вани под колонките
  • Шахти за вливни фунии
  • Комуникационни шахти
  • Различни аксесоари, като ключове за отваряне на капака

Всички са конструирани с помощта на най-новите технологии за производство на композитни материали, което им дава възможност да се използват през целия живот на обекта, като издържат на работни условия при различни условия на околната среда.

Вижте как решихме замяната на стари метални капаци на обекти на ЛУКОЙЛ България ЕООД с модел капаци Fibrelite FL76.